duminică, aprilie 5

6+1 ponturi de Abecedar

  1. In AutoCAD poti folosi tasta Space in loc de Enter in timpul lucrului
  2. Shift + Selectie deselecteaza obiecte selectate
  3. Backgroundul (fundalul) se schimba din: Options -> Display -> Colors -> Color (! la "Context" se alege "2D model space" si la "Interface Element" se alege "Uniform background")
  4. F8 activeaza/dezactiveaza ORTO,
    F3 activeaza/dezactiveaza OSNAP
  5. Dubu Click pe rotita de la mouse (Scroll wheel) este Zoom Extents (adica "zoom pe toate elementele desenului")
  6. Shift+Space+Select selecteaza pe rand obiecte suprapuse. In versiunile noi se poate activa o fereastra separata in care apar toate obiectele suprapuse in momentul in care se face selectia (cu Click pe un obiect) - aceasta fereastra se activeaza/dezactiveaza cu Ctrl+W.
+

7. F1... este HELP

 Nota: Acest articol a fost publicat in Martie 2009 si actualizat in Aprilie 2020.



Printeaza aceast articol

2 comments:

  1. Domnul Theodor , as vrea sa va felicit pentru acest blog, este pe intelesul tutoror si trebuie sa recunosc ca am invatat foarte multe de la dv. Sunt student, facem la facultate Autocad-ul , dar niciun profesor nu explica asa cum ar trebui. O problema majora cu care ma confrunt acum este printatul din layout. Am urmat pasii dumneavoastra si mi-a iesit... dar nu cum ma asteptam. Vreau sa spun ca am setat formatul (A4) , si toate celelalte comenzi, dar problema e ca nu se incadreaza in pagina bine. Pe noi ne-a invatat sa facem conturul paginii , apoi cu offset sa facem chenarul si indicatorul, marim acest format de pagina cu scale...setam scara si se mareste foaia . Pe urma punem in acest format desenul , il incadram frumos si tot ce ramane de facut e sa printam. Cu "Window"iese bine , dar din layout nu ramane spatiul dintre conturul foii si chenar ( in partea de sus si de jos aproape deloc ). Aveti vreo recomandare ... sau o alta varianta sa fac conturul ? Va multumesc
    O zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim (chenar+indicator in Layout)
    Salut, raspunsul la intrebare e ceva mai lung si voi scrie cat de curand o postare pe tema asta. Pe scurt o varianta ar fi sa modifici marginile de printare astfel incat acestea sa fie la distanta pe care o vrei de la marginea paginii (distanta de offset). Astfel folosind MVIEW urmat de F (Fit) conturul viewportului creat va fi exact chenarul tau. Marginile de printare se modifica din - Layout(click dreapta) - Page Setup Manager - Modifiy (cu layoutul tau selectat) - Properties (in dreapta imprimantei alese) - Modify Standard Paper Sizes (sau orice altceva ce contine Printable Area, depinde de imprimanta si de setarile ei).

    RăspundețiȘtergere